Birkman F.A.Q.
De meest gestelde vragen van klanten over De Birkman Methode

01. Over de werking van Birkman

Hoe werkt De Birkman Methode?

Als je een Birkman (Signature) Rapport aanvraagt krijg je een e-mail toegestuurd met daarin een link naar de Birkman questionnaire (vragenlijst). De Birkman Methode onderzoekt aan de hand van 298 vragen jouw zelfperceptie – én je perceptie op anderen. De vragen kunnen in eerste instantie nogal ongebruikelijk overkomen, maar ze zijn stuk voor stuk wetenschappelijk gefundeerd.

Na enkele dagen krijgt jouw Birkman Professional de resultaten binnen. De Birkman Professional waar jij contact mee hebt overhandigt jouw Signature Rapport dan digitaal en/of als hard copy.

Wat gebeurt er nadat ik een Birkman ontwikkelsassessment heb aangevraagd?

Een individueel Birkman ontwikkelassessment vraag je aan via deze link (tenzij je hem via jouw organisatie ontvangt). Je betaalt dan gelijk. Je kunt ervoor kiezen om in één keer te betalen, of in twee of drie keer. Vervolgens wordt er een geautomatiseerd proces in gang gezet.

Wat hebben Birkman en Perceptuele Intelligentie met elkaar te maken?

De Birkman Methode is de enige tool/persoonlijkheidsanalyse ter wereld die zowel de zelfperceptie, evenals de sociale perceptie van iemand meet. Die zelfperceptie en sociale perceptie samen – en de bewustwording van de eigen perceptie – wordt ook wel ‘perceptuele intelligentie’ genoemd.

Hoe lang ben ik met de vragenlijst bezig?

Het beantwoorden van de vragen in de Birkman questionnaire (vragenlijst) duurt circa 40 minuten. Het advies is om jezelf even af te sluiten van alle andere afleiding, terwijl je de vragenlijst invult.

Kan ik het beantwoorden van de Birkman questionnaire (vragenlijst) tussentijds stoppen?

Ja, dat kan. Birkman slaat dan op waar je gebleven bent. Zodra je de questionnaire (vragenlijst) weer opent kun je verder gaan vanaf het punt waar je gebleven was.

Ik vind de vragen maar vreemd, kun je me helpen bij het invullen?

Misschien denk je tijdens het invullen: “Wat een vreemde vragen!”. Je zou niet de eerste en zeker ook niet de laatste zijn. Al deze vragen zijn gekoppeld aan wetenschappelijke onderzoeksmethoden. Al deze vragen hebben dus zeker een doel, maar mocht je er onzeker van worden, bel of app dan even naar +31 (0) 6 270 477 21 (Merin de Does).

Wat wordt er bedoeld met 'de meeste mensen' in de questionnaire?

Misschien denk je tijdens het invullen: “Wat een vreemde vragen!”. Ze hebben zeker een doel, maar mocht je er onzeker van worden, of er vragen over hebben…

… bel of app dan even naar +31 (0) 6 270 477 21 (Merin de Does).

02. De waarde van Birkman

Op welke andere methoden lijkt Birkman?

Birkman valt niet te vergelijken met andere methodes in de markt. Maar, als er echt gekozen moét worden, lijkt Birkman nog het meest op The Big Five (ook bekend als OCEAN persoonlijkheidskenmerken).

Hoewel het verschil erin zit dat The Big Five als klinisch instrument* gebruikt kan worden – en Birkman niet. Birkman gaat met name uit van de positieve psychologie en is erop gericht om mensen meer zelfinzicht, zelfliefde, zelfacceptatie en zelfvertrouwen te geven. Op die manier stimuleert het de persoonlijke ontwikkeling, die dan de ruimte krijgt om van angst naar vertrouwen te gaan. En dat alles samen heeft als resultaat dat een Birkman participant levenskeuzes kan maken vanuit een plek van helderheid en (persoonlijke) kracht.

*Dat iets als klinisch instrument gebruikt kan worden betekent dat het psychische stoornissen vast kan stellen door middel van een methode. Birkman is hier dus niet geschikt voor.

Wat is de waarde van een Birkman Signature Rapport?

Alleen al het feit dat een Birkman Signature Rapport een leven lang mee gaat en altijd valide & betrouwbaar blijft, maakt het tot iets van onschatbare waarde.

Buiten dat bestaat er maar één werkelijkheid en dat is jouw werkelijkheid… maar hoeveel referentiemateriaal heb je als je, jezelf met anderen (hun werkelijkheid) wilt vergelijken? Hoogstwaarschijnlijk helemaal niets. De enige ter wereld die je dit kan geven is namelijk De Birkman Methode. Birkman geeft je de mogelijkheid om je eigen perceptie (wereldbeeld) te leren kennen en dit af te zetten tegen populatiegemiddelden en je eigen, directe omgeving. Wat dit oplevert zijn drie dingen:

  1. Meer zelfinzicht en – dankzij de positieve benadering van Birkman – ook meer zelfacceptatie;
  2. Het leren (her)kennen van je eigen onzichtbare, behoeften en deze beter leren communiceren waardoor je minder stress ervaart;
  3. Een krachtige basis voor toekomstige keuzes, dankzij diepgaand inzicht in je interesses en passies.

Wat een Birkman Signature Rapport je ook geeft is snel en duidelijk inzicht in jouw karakterprofiel. Stel dat je coaching wilt, scheelt het je – dankzij een Birkman Signature Rapport – uren aan intakegesprekken (en dus heb je ook minder kosten); omdat je coach niet meer alles uit je hoeft te ‘trekken’.

Wat kost een Birkman Signature Rapport?

Een Birkman (Signature) Rapport kost € 685,- excl. btw en bestaat uit het toesturen van de questionnaire (vragenlijst); het opmaken van jouw Birkman Signature Rapport en een persoonlijke terugkoppeling van een Birkman Professional.

03. Data & gegevensopslag

Hoe zit het met de privacy van mijn persoonsgegevens?

Nadat de Birkman Professional jouw Signature Rapport heeft overhandigd, wordt deze door de Birkman Professional van zijn of haar computer verwijderd. Jij bent dan nog de enige met inzage in jouw Birkman Signature Rapport.

Jouw rapport wordt op een versleutelde manier digitaal bewaard op het Birkman hoofdkantoor in Houston, Texas (USA). Niemand kan in jouw rapport kijken, zelfs de algemene directeur van Birkman niet, maar het is er dus wel. Wáár jouw rapport opgeslagen ligt, is in ieder geval op één van de servers van een zwaarbeveiligde plek.

Op de voorkant van jouw Signature Rapport staat een unieke code, waarmee je een leven lang (en altijd gratis) je rapport opnieuw kan opvragen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Stuur een mail naar info@leiderschapsacademy.nl en dan beantwoord ik je vraag alsnog!

Inloggen Online Academy.