De Birkman Methode

De Birkman Methode
Al meer dan 60 jaar de gouden standaard – wereldwijd.

Birkman persoonlijkheidstest

De Birkman Methode

Worstel je met onderwerpen zoals zelfacceptatie, natuurlijke begrenzers, zelfsabotage en/of omgaan met anderen – en krijg je maar geen grip op wat nu écht JOUW passies en talenten zijn?

Vraag dan eens naar het Birkman Zelfbeoordelingsinstrument.

Misschien heb je wel eens gehoord van Meyer-Briggs (MBTI), Insights, het Enneagram, Me+U of DISC… of misschien ook wel niet. In principe hoef je hier ook vrij weinig van te weten, behalve dat de meeste van deze ‘persoonlijkheidstesten’ door de regel niet wetenschappelijk valide en betrouwbaar zijn. De enige die dat – aangetoond – wél zijn, zijn de Birkman Zelfbeoordelingsinstrument voor persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling en de Big Five voor klinische toepassing.

De Birkman Methode is niet-klinisch en het zelfbeoordelingsinstrument is met name gericht op het vergroten van zelfinzicht, zelfacceptatie en de Perceptuele Intelligentie. Met meer dan 60 jaar ervaring – en de wetenschap als fundament – is er werkelijk geen beter zelfbeoordelingsinstrument dan De Birkman Methode. Het Birkman zelfbeoordelingsinstrument wordt al jaar en dag ingezet voor thema’s als:

  • Leiderschapsontwikkeling;
  • Teamontwikkeling;
  • Persoonlijke ontwikkeling;
  • Productiviteitsverbetering;

en:

  • Veranderwerk.

Favicon Leiderschapsacademy-cropped

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Ben je gefocust op persoonlijke ontwikkeling en wil je aan de slag met het vergroten van jouw Perceptuele Intelligentie (de drijvende kracht achter jouw succes)? En wil je je zelfinzicht en zelfacceptatie vergroten om zo onafhankelijker te worden – én (nog) meer zelfvertrouwen te krijgen? Wil je joúw passies voor eens en voor altijd blootleggen? Ontdek De Birkman Methode: het startblok dat uitzicht geeft op een toekomst waar jij je helemaal in kunt vinden. Sterker nog: De Birkman Methode leert om jou de regie te nemen over het scheppen van je eigen toekomst.

Door middel van dieptepsychologie wordt een blauwdruk van jouw persoonlijkheidsprofiel gemaakt. Één van onze Birkman Professionals koppelt deze uitgebreid aan je terug.

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

Zit je in een leidinggevende rol? En wil – of moet – je aan de slag met meer zelfkennis om vooruit te komen? Dan is het Birkman zelfbeoordelingsinstrument joúw startpunt. Het Birkman zelfbeoordelingsinstrument wordt al jaren ingezet voor de leiderschapsontwikkeling van Tweede Kamer-leden, burgemeesters, wethouders, directeuren, ondernemers, managers en teamleiders. Birkman verschaft je op sneltempo inzichten over jezelf – en inzichten over je aansluiting op anderen.

Er is geen betere dan Birkman.

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling

In teams komen mensen samen. Maar: hoe sluiten teamleden op elkaar aan? En hoe haal je het beste in elkaar naar boven en vermijd je individuele – en collectieve – valkuilen? Birkman kan door middel van het inzetten van het zelfbeoordelingsinstrument voor elk persoon een group comprint maken, welke direct de sterktes en de valkuilen van het team in kaart brengt.

Wat levert het Birkman zelfbeoordelingsinstrument je op?

Je verkrijgt inzicht in jezelf. Zowel je zelfperceptie (jouw eigen opvatting over wie je bent) als je sociale perceptie (hoe je je een indruk vormt van, en conclusies trekt over andere mensen) worden gemeten en gerapporteerd. Uniek aan Birkman is de combinatie van de metingen van je zelfperceptie + sociale perceptie, die in geen enkele andere niet-klinische persoonlijkheidstest wordt gecombineerd.

Je ontvangt een uitgebreid Birkman Signature Rapport, welke door jouw Birkman professional aan je wordt teruggekoppeld. Hierin zie je je interesses, je passies, je gedragskenmerken en een loopbaanadvies.

Ook wordt jouw gedrag afgezet tegen wereldwijde populatiegemiddelden, zodat je een nóg beter idee krijgt van de plek waar je staat en de persoon wie je bent.

Bekijk hier een voorbeeldrapport.

Birkman Signature Rapport ontwikkelassesment

Het Birkman zelfbeoordelingsinstrument
een psychoanalytische dieptemeting

Psychoanalyse, soms ook wel dieptepsychologie of psychodynamische psychologie genoemd, is een term die ooit door Sigmund Freud is bedacht. Oorspronkelijk werd de term ‘psychoanalyse’ alleen gegeven aan een systeem van interpretatie en therapeutische behandeling van psychische stoornissen. Inmiddels is die scope verbreed.

De psychoanalyse gaat ervan uit dat we ons vaak niet bewust zijn van de drijfveren van ons gedrag: we voelen ons soms angstig, onzeker of gedeprimeerd zonder te begrijpen waar dat vandaan komt. Het ervaren van zulke gevoelens kan ons leven heel onbevredigend maken en leidt soms tot ernstige verstoring van studie of werk en intieme relaties. Wensen, gedachten en gevoelens die we zelf niet accepteren houden we weg, ook voor onszelf. Daardoor kan een conflict ontstaan tussen datgene wat we eigenlijk willen en wat we in werkelijkheid doen, of een kloof tussen ons werkelijke gevoel en wat we aan anderen laten zien. Dat kan leiden tot psychische spanningen en problemen. Ook kunnen er misverstanden, isolement of conflicten met anderen ontstaan. Het doel van de psychoanalyse is het bewust maken van verborgen gedachten en gevoelens. Dat maakt het mogelijk om psychische problemen beter te begrijpen en te verwerken.

Birkman is gebaseerd op die psychoanalyse en doet daarom voor de persoonlijkheidstest een ‘meting’ aan de hand van een questionnaire (vragenlijst) van 298 vragen. Degene die het Birkman zelfbeoordelingsinstrument gebruikt, vult deze vragen in. Er is echter geen ‘goede’ of ‘foute’ uitkomst. Alles is goed. Als resultaat van het zelfbeoordelingsinstrument wordt er een Birkman Signature Rapport afgedrukt, die oorspronkelijk alleen inzichtelijk in voor degene die de questionnaire heeft ingevuld – en zijn of haar Birkman professional. De ontvanger mag zelf bepalen of zijn of haar Birkman Signature Rapport ook aan andere personen zichtbaar wordt gemaakt.

Het Birkman Zelfbeoordelingsinstrument gebruiken? Klik hier.