WhatsApp 📱 bij vragen: +31 (0) 6 270 477 21 | Of mail ons voor een incompany offerte →

De juiste coach vinden: 9 tips om rekening mee te houden

de juiste coach

De juiste coach vinden kan een flink puzzelstuk zijn. 

Coaching is er voor iedereen. Een coach inschakelen wordt steeds meer gezien als teken van sterkte: je neemt de regie om samen met je coach te werken aan je ontwikkeling. Omdat er steeds meer mensen op zoek zijn naar een coach, is het aantal coaches in Nederland de afgelopen jaren met maar liefst 66% toegenomen.

Wat een coach doet is jou op een andere manier naar een situatie laten kijken om er zo doorheen te kunnen groeien. Dat kunnen real-time situaties zijn, maar bijvoorbeeld ook herinneringen. Omdat beide vormen van situaties (real-time en herinneringen) afhangen van je perceptie – en percepties veranderbaar zijn. Daarnaast leert een coach je om het onderscheid te maken tussen zaken waar jij invloed op hebt, en zaken die buiten je invloed liggen.

Steeds meer organisaties maken budget vrij voor een individueel coachingstraject van medewerkers. Soms krijg je dan een coach toegewezen, maar vaak mag je er zelf één uitkiezen. Als het laatste geval op jou van toepassing is, lees dan deze 9 tips om rekening mee te houden bij het vinden van een coach.

Tip 1: Begin bij jezelf

Een coach zegt jou niet altijd wát te doen. Een coach stelt je vooral goede vragen om je zelf tot inzichten te laten komen. Wil je echter een coach die al is geweest waar jij nu staat – en daar zelf doorheen is gegroeid? Zoek dan specifiek op die betreffende ervaring. Er zijn in Nederland maar liefst 63.000 coaches (laatste peiling in 2020), dus het kan bijna niet dat er op jouw onderwerp geen coach te vinden is.

Vraag jezelf van tevoren goed af wat je coachdoel is: met welk vraagstuk worstel je? Is jouw vraagstuk er één van dat je teveel piekert, angsten hebt en/of energieloos bent? Of is je vraagstuk meer gericht op het vinden van de oplossing voor een specifiek probleem, bijvoorbeeld promotie willen maken (maar het lijkt maar niet te lukken). Of wil je juist gecoached worden op het aanleren van een nieuwe vaardigheid, zoals presenteren of onderhandelen?

Tip 2: Zorg ervoor dat je commited bent aan je doel

Hoe graag wil je veranderen of ergens doorheen groeien? Het resultaat van de effectiviteit van coaching ligt bij jou: jij dient namelijk de inspanning te leveren om hetgeen dat je wilt bereiken te laten werken.

Als je aan coaching begint zonder commitment, is dat zonde van het coachingstraject en zo goed als verloren moeite. Je kunt dit vergelijken met het coachen van een puber die niet gecoached wilt worden. Wat denk je dat daar de succesgraad van is? 

Tip 3: Bekijk altijd de certificeringen van een coach

Coaching is een vrij beroep. Iedereen kan zich van de enige op de andere dag ‘coach’ noemen. Dat wil echter nog niet zeggen dat ze ook effectief zijn in wat ze doen. Hoewel er een beroepsorganisatie voor coaches met de naam ‘NOBCO’ (Nederlandse orde van beroepscoaches) bestaat, geeft aansluiting van een coach hierbij ook géén garantie voor resultaten. 

Wil je een goede coach? Zoek dan liever eerst op het onderwerp van jouw persoonlijke vraagstuk naar een geschikte coach – en kijk vervolgens naar zijn of haar certificeringen en wat voor artikelen, social media berichten en andere zaken die coach heeft gepubliceerd. Zo krijg je een goed idee van het vaardigheidslevel van de coach. 

Tip 4: Maak eens vrijblijvend kennis

Je hoeft geen vrienden te worden met je coach, maar een goede klik mag er zeker wel zijn. Veel coaches bieden een gratis – en vrijblijvende – kennismaking aan. Maak hier zeker gebruik van! Zo ontdek je of een coach echt bij jou (en je vraagstuk) past.

Soms worden zo’n kennismaking een ‘adviesgesprek’ genoemd, een andere keer ‘clarity call’ en weer een andere keer een ‘sparsessie’. Kom je er niet uit? Stuur dan gewoon een mailtje naar de betreffende coach met de vraag of je eens kennis met hem/haar kunt maken.

Tip 5: Wat kost het?

In coachingsland zijn er heel wat verschillende verdienmodellen: de ene coach rekent per uur, terwijl de ander alleen een coachingspakket (van bijvoorbeeld drie sessies of een maandtraject) aanbiedt. Vraag van tevoren aan de coach wat de mogelijkheden en de bijbehorende tarieven zijn.

Het is bovendien sowieso verstandig om van tevoren naar de tarieven te vragen, omdat de uurtarieven van coaches sterk kunnen variëren: van 90 tot 200 euro per uur.

Tip 6: Online of LIVE?

Wordt je liever online gecoached of geef je juist de voorkeur aan een fysieke coachingsruimte? Of is het nodig dat jouw coach naar je werk(plek) komt? Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je met een coach in zee gaat.

Online coaching gebeurt vaak via Zoom of MS Teams. 

Een bepalend kenmerk van Leiderschapsacademy is dat we jou altijd de keus bieden tussen online coaching of LIVE coaching. Beiden zijn voor ons mogelijk. We willen vooral dat jíj er een prettig gevoel bij hebt.

Tip 7: vraag naar de verandervisie van de coach

Een goede coach – onafhankelijkheid van de hoeveelheid ervaring – kan uitleggen welke verandervisie hij of zij heeft. Bijvoorbeeld: werkt de coaching volgens een bepaalde methodiek? En wat is zijn of haar communicatiestijl (reflecterend, assertief, bedachtzaam, kritisch, provocatief of positief)? Let hierbij ook goed op wat jij zelf prettig vindt. Ga je een tandje harder lopen als iemand zegt dat je iets niet kan (provocatief) of vind je het juist prettiger als iemand je positief stimuleert?

Belangrijk hierbij is je onderbuikgevoel: luister daarnaar. Zoals ik eerder al schreef hoef je geen goede vrienden te worden met je coach, maar is een persoonlijke klik wél belangrijk.

Tip 8: de invalshoek van de coach

Bekijk ook nauwkeurig de invalshoek van de coach. Deze overlapt voor een deel met tip 7, maar een coach met een achtergrond in de psychologie kan een hele andere invalshoek hebben dan een coach met vooral praktijkervaring op een bepaald gebied. Natuurlijk hangt het nog steeds van de veranderfilosofie af van de coach, wat de uiteindelijke insteek van de coaching is. Maar laat dat je niet tegenhouden om eens een rondje te googlen of op het LinkedIn profiel van je potentiële coach te kijken.

Tip 9: onderzoek welke technieken er gebruikt worden tijdens de coaching

Coaching is een breed vak en er zijn heel wat methoden en technieken die ingezet kunnen worden. Je kunt daar allereerst al een onderscheid in maken op technieken die gericht zijn op verandering in het bewustzijn (het verstand/de ratio) en technieken die gericht zijn op het onderbewustzijn (het gevoel). De krachtigste coaches combineren deze technieken om verandering bij de coachee (‘klant’ of ‘cliënt’) te bewerkstelligen. 

Gebruikte technieken zijn bijvoorbeeld persoonlijkheidsanalyses, neuro linguïstisch programmeren (NLP), psychotherapie, 360 graden feedback, familieopstellingen, rollenspellen, dramatechnieken, meditatie, schrijfoefeningen, mindmapping, emotional freedom techniques (eft), hypnose, astrologie, et cetera.

Vraag jezelf eens af: hoe nuchter ben jij en waar zie je het nut – en de noodzaak – van in? Voel je je niet lekker bij het doen van allerlei familie-opstellingen en rollenspellen? Zoek dan zeker niet een coach die juist dit als een techniek heeft. Zoek dan liever een coach die andere technieken heeft die jou meer aanspreken. 

Wat kan coaching voor je doen?

Coaching helpt je om de regie over je leven (terug) te pakken. Een coach is er vooral om jou in je persoonlijke ontwikkeling te begeleiden en om jouw percepties op bepaalde zaken ten gunste van jouw ontwikkeling te veranderen.

Of je nu een coach neemt met veel of weinig ervaring; een zelfstandige of iemand van een groot bureau… het gaat er uiteindelijk om dat jij de klik met een coach voelt en dat jouw (verander)vraagstuk zo snel en effectief mogelijk opgelost wordt.

Heb je iets gehad aan de tips in dit artikel?
Of heb je nog aanvullingen?

Laat het dan hieronder, met een reactie, weten. 

de juiste coach vinden

Geef een reactie

*

WhatsApp 📱 bij vragen: +31 (0) 6 270 477 21 | Of mail ons voor een incompany offerte →