interview leiderschap Jessica de Kam

Interview over leiderschap met Jessica de Kam, van Nieuw Vrouwelijk Leiderschap

2 Shares
1
0
1

Interview over leiderschap. In een reeks interviews vraag ik professionals, gepassioneerde ondernemers en ‘stille leiders’ (bijvoorbeeld, maar niet beperkt tot, ouders, onderwijzers en mantelzorgers) naar hun idee over leiderschap. Wat hebben ze ervaren als het gaat om leiderschap? En hoe kijken ze naar de toekomst?

Na Jerry van Staveren is het nu de beurt aan Jessica de Kam: eigenaar van het bedrijf Nieuw Vrouwelijk Leiderschap. Jessica is moeder, manager in een grote organisatie én coach in persoonlijk leiderschap – waarvoor ze ook nog eens regelmatig retraites organiseert. Lees hier wat haar kijk op leiderschap is.

  1. Hallo! Kun je vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Jessica de Kam. Innerprenneur sinds mijn geboorte. Leider sinds 2005. Ondernemer sinds 2006. Leiderschaps- en Businesscoach sinds 2008.  Sleutelwoorden: Intuïtief. Creatief. Intelligent. Innovatief. Luisteraar. Vragensteller. Moeder. Manager. Mentor. Schrijver.

Mijn missie is vrouwen hun volle potentie, authenticiteit, juicyness en magnetische aantrekkingskracht in leiderschap en business te laten ervaren.

  1. Wat is jouw definitie van leiderschap?

Leiderschap betekent voor mij: anderen in hun volle kracht zetten door mijn aanwezigheid en ervoor zorgen dat die impact blijvend is in mijn afwezigheid.

  1. Waar neem jij – expliciet – de leiding in, of over?

Ik neem leiderschap over mijn eigen geluk. Ik ben manager in een grote organisatie. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf: Nieuw Vrouwelijk Leiderschap.

  1. Wat is volgens jou de grootste valkuil van leiderschap?

In business: Micromanagement. Innerlijk leiderschap: dat je zelf de leiding niet neemt over de keuzes in je eigen leven, dat je zelf niet kiest voor jouw eigen geluk.

  1. Is er iets in je carrière dat je hebt onderschat?

Dat je altijd jezelf voorop mag zetten en dat dit geen egocentrisme is, maar een heel gezonde manier om jezelf in balans te houden en daarmee dus ook de ander. Zelf ben ik keihard in de valkuil van het perfectionisme en impostersyndroom gevallen. Dat heeft wel gezorgd voor exponentiële persoonlijke ontwikkeling.

"Jezelf voorop zetten is geen egocentrisme, maar een hele gezonde manier om jezelf in balans te houden - en daarmee dus ook de ander."

  1. Wat is je grootste prestatie tot nu toe?

Mijn drie kinderen.

  1. Wie of wat zijn jouw rolmodellen – en waarom?

Dat zijn vrouwen die vooral laten zien dat het maken van ‘fouten’ onderdeel is van succes, die ongebaande paden durven te bewandelen, die zo moedig zijn om het op te nemen voor mensen die de ‘underdogs’ zijn. Maya Angelou is echt een ongelofelijk belangrijk rolmodel voor mij.

  1. Wat is jouw visie op een inclusieve, vrije samenleving?

Inclusie is een belangrijk onderdeel van mijn team: iedereen heeft talenten en juist door mensen van allerlei pluimage in te sluiten geef je de samenleving het ongelofelijke cadeau van verbinding en wijsheid.

  1. Persoonlijk leiderschap is een holistische tak van sport. Wat zou je hierbinnen nog willen ontdekken?

Ik ben zelf altijd op een journey, altijd in verbinding met anderen.

  1. Tot slot: wil je de lezers nog iets meegeven?

Be fearlessly authentic! Volg altijd jouw diepste verlangen, blijf trouw aan jezelf en aan de oneindige intelligentie van het lichaam. Geloof me, alles is mogelijk: dat bewijzen de vrouwen in mijn programma’s. Ze (her)ontdekken hun magnetische aantrekkingkracht en diepe wijsheid. Om hun diepste verlangens te volgen, altijd trouw te blijven aan zichzelf en de wijsheid van het lichaam te ontdekken en volgen. Geloof me: dat laatste zorgt voor magnetic presence.

Ps. Wil jij ook geïnterviewd worden over joúw visie op (persoonlijk) leiderschap? Stuur dan een e-mail naar info@leiderschapsacademy.nl

Jessica de Kam

2 Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like