Leiderschap aangeboren

Is leiderschap aangeboren of een keuze?

1 Shares
0
0
1

Is leiderschap aangeboren of een keuze? Dit zijn twee tegenstrijdige gedachten en tóch zijn ze allebei waar. Ja, leiderschap is aangeboren. En ja, leiderschap is een keuze.

Hoe kan dat? En hoe zit dat dan precies? Om je in dat proces mee te nemen pel ik alle lagen van leiderschap af. Ga mee op ontdekking en leer waar(in) joúw leiderschap verborgen zit en hoe je het kunt laten ontwaken.

Is leiderschap aangeboren of een keuze?

Leiderschap vs leidinggeven

Wat is leiderschap eigenlijk? Is het alleen voorbehouden aan degenen die leidinggeven – bijvoorbeeld binnen organisaties en in de politiek? Of is leiderschap breder dan dat?

Het antwoord daarop is: leiderschap is iets anders dan leiding géven, hoewel ze wel degelijk met elkaar verweven kunnen zijn, maar… dat hoeft niet altijd zo te zijn. Om dit iets concreter te maken: een manager of teamleider die leiding geeft, hoeft niet vanzelfsprekend ook aan leiderschap te doen. En iemand die aan leiderschap doet, hoeft niet vanzelfsprekend ook leiding te geven.

Waar zit hem de nuance in?

Leiderschap doé je

Leiderschap is iets dat je doet. Het is gedrag dat je laat zien. En dat gedrag wordt gestuurd door kennis en jouw eigen, persoonlijke overtuigingen. Leiderschap en persoonlijk leiderschap betekenen eigenlijk één en hetzelfde. Leiderschap is jezelf kennen om jouw talenten en passies maximaal te benutten – en om deze positief bij te laten dragen aan de wereld. Leiderschap is erkennen dat je hier iets te doen hebt op aarde / deze planeet; en dat alleen jij dat kunt doen op joúw manier. En… leiderschap is actief op zoek gaan naar waar jij gelukkig van wordt, zodat je dit geluk kunt doorgeven.

Leidinggeven is een mandaat dat je krijgt

Leidinggeven is een mandaat dat je krijgt: een bevoegdheid om in de naam van een ander, of anderen, te handelen. Dat mandaat wordt afgegeven op basis van vertrouwen. Zoals een manager het vertrouwen krijgt om een afdeling te managen. En zoals een Tweede Kamerlid het vertrouwen krijgt (op basis van stemmen) om het volk te vertegenwoordigen.

Er is dus een duidelijk verschil tussen leiderschap en leidinggeven.

Ja, leiderschap is aangeboren

Leiderschap is aangeboren. Dat wil zeggen: JIJ hebt van nature een talent waar je groot in kúnt worden (het is een mogelijkheid, maar dat betekent nog niet dat het ook daadwerkelijk gebeurt). Ieder van ons heeft zo’n talent. De vraag is alleen of je dat talent al gevonden hebt? En zo ja, heb je dan ook al ontdekt hoe je het kunt inzetten om geld te verdienen?

Ikigai

Een mooie illustratie hiervoor is het Japanse concept ‘Ikigai’, wat een reden voor je bestaan betekent. Ikigai zou je het ware leiderschap van je leven kunnen noemen. Pas als ALLES op zijn plek valt kom je tot de kern van werkelijk leiderschap.

George Bernard Shaw zei ooit de treffende woorden:

What if you lived your whole life, only to discover that it was wrong?

You have something special. I don’t know you. But here’s what I know about you based upon my own experience. You have greatness within you. You have the ability to do more than you can ever begin to imagine.

Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself.

Jij denkt dat de gedachten en de doelen die je hebt, dat die gedachten en doelen van jezelf zijn. Maar de gedachten en doelen die je hebt, zijn eigenlijk in je ‘geprogrammeerd’ door de maatschappij waarin je leeft. Je bent geconditioneerd door je onderwijs, je opvoeding, de radio, televisie en kranten. Je bent ‘getraind’ tot wie je nu bent – en je bent ‘getraind’ in de gedachten en doelen die je hebt.

Een studie volgen. Een huis kopen voor je 30ste. Een Ferrari (voor de mannen) en een Chanel tas (voor de vrouwen) als statussymbool. Een miljoen willen verdienen. Zijn dat écht JOUW doelen? Of worden ze extern geprikkeld? Denk maar eens na: waarom zou je preciés een miljoen willen – en er daarna pas over nadenken wat je ermee wilt doen? Had je er ooit zelf opgekomen om dit te willen als je het niet bij anderen of in de media / reclames had gezien, denk je? Als je nu terug zou gaan naar je oorspronkelijke staat, de staat van een pasgeboren baby, met blanco gedachten – en als je jezelf van alle prikkels buitenom je af zou sluiten – dan zou je alleen naar je eigen gedachten kunnen luisteren. Wat zou er dán omhoog komen denk je? Waar zou je dán aan denken?

Vandaar dat er van mediteren ook wel eens wordt gezegd dat je je afsluit van alle ‘herrie’ om je heen… Om even terug te keren naar de stilte – en naar jezelf.

Ja, leiderschap is een keuze

Leiderschap sluimert dus in je. Maar, zoals je net gelezen hebt, hoeft het niet vanzelfsprekend tot uiting te komen. De meeste mensen leven een heel leven zonder ooit aan (persoonlijk) leiderschap toe te komen. Ze denken meer na over het plannen van hun vakantie dan over het plannen van hun leven. Ze hebben werk… en dat betaalt voor hen de rekeningen. Goed genoeg? Of toch niet?

Het ligt allemaal aan de standaarden die je voor jezelf zet. Waar leg jij de lat?

Hoe voel je je bij wat je hebt? Ben je er tevreden mee? Dan is dat óók al puur levensgeluk. Je hebt de regie over je eigen geluk en dat is voor jou dan hét geluk. Maar weet je van jezelf dat je meer kunt – en vraag je jezelf continu af of “dit alles is?“, dan bewandel je wellicht nog niet het pad dat voor jou is weggelegd.

Het vlammetje van persoonlijk leiderschap doen ontwaken is niet voor iedereen weggelegd. Het vereist de moed om buiten de (schijn)veiligheid van een comfortabel leven te treden. Ik schrijf schijnveiligheid, omdat je je kunt afvragen: als je in alles wat je doet volledig geconditioneerd bent om je te conformeren aan wat anderen van je verwachten… maak je jezelf ook enorm afhankelijk. Stel dat je maar één inkomstenbron hebt en die bron valt ineens weg. Dat is vaak het moment waarop mensen naar het pad van persoonlijk leiderschap toegedwongen worden. Maar dat is ook vaak het moment waarop mensen hevige negatieve emoties ervaren. En negatieve emoties vertroebelen je oordeel. Je staat dan ineens voor een T-splitsing. Ga je links (en blijf je hangen in de pijn en kwelling van negatieve emoties, waarop je je verdere handelen baseert) of ga je rechts (en begin je een reis van persoonlijk leiderschap)?

Dit is ook preciés waarom twee personen uit dezelfde moeilijke omstandigheden twee hele verschillende levens kunnen hebben daarna. Ze maken beiden een andere beslissing: de één gaat bij de T-splitsing naar links en neemt een destructief pad, en de ander gaat bij de T-splitsing naar rechts en neemt een uplifting pad.

Maar: de T-splitsing is een ultieme beproeving. Waar je op school dingen leert waarna je examen doet, is het in het leven andersom: je doet examen en leert van je keuzes. Dat geldt hier ook. Een manier om dat te voorkomen is door je eerder al in persoonlijk leiderschap te verdiepen. Door er op tijd mee te beginnen. Door jezelf autonoom, onafhankelijk en zelfredzaam te maken. En dat begint bij het hebben van een sterke mindset. Net zoals je naar de gym gaat om je spieren te trainen, train je door middel van persoonlijk leiderschap je brein.

Persoonlijk leiderschap: direct beginnen?

Persoonlijk leiderschap is geen hogere wiskunde. Het is een cumulatief iets; een optelsom. Naarmate je je er meer mee bezighoudt, word je er steeds sterker in. Iedereen kan het, omdat iedereen het in zich heeft. Je begint simpelweg met zelfinzicht (zoek de verbinding met jezelf) en met het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling. Je kunt daar zelfs een manier voor kiezen die volledig bij joú past.

Lees voor het slapengaan een boek of luister naar audioboeken terwijl je wandelt of rent. Ik zelf luisterde veel motivational videos van grootsheden zoals Jim Rohn, Tony Robbins, Les Brown, etc. tijdens autoritten en wandelingen in het park. En ik verslind al vanaf mijn 27e zo’n vijftig boeken per jaar over (persoonlijk) leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en allerlei aanverwante onderwerpen.

Krijg je maar geen grip op waar jouw passies en talenten nu liggen? En op waar jij écht gelukkig van wordt? Doe dan eens een persoonlijkheidstest. Birkman is al meer dan 60 jaar wereldwijd de gouden standaard onder de persoonlijkheidstesten – en verkrijgbaar bij Leiderschapsacademy.

Dus, is leiderschap aangeboren?

Ja. Het sluimert in je. En je kunt het doen ontwaken door ervoor te kiezen je bezig te houden met zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling. Dan is het slechts een mate van tijd voordat jouw leiderschap ook wordt opgepikt door je omgeving.

Leiderschap aangeboren Pin

1 Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like