Ontwikkelassessment

Een ontwikkelassessment:
een krachtig startpunt voor persoonlijke groei

“Knowing thyself is the beginning of all wisdom” – Aristoteles.

Waarom een ontwikkelassessment?

Een ontwikkelassessment helpt je vooruit.

Jezelf leren kennen is de eerste stap naar rijk, vervuld en succesvol leven. Ik laat het aan jou om invulling te geven aan deze termen.

Wie zichzelf leert kennen kan richting geven aan het leven. Er ontstaat meer helderheid. Je ziet de dingen scherper. Je ziet je gewenste toekomst scherper. En ineens vallen de puzzelstukjes in jouw zoektocht naar een purpose op zijn plaats.

Jouw succes begint bij zelfkennis. En die – diepgaande – zelfkennis kan worden gegeven met een ontwikkelassessment.

De Birkman Methode©

Maak kennis met De Birkman Methode©: dé tool voor een diepgaande psycho-energetische meting naar jouw percepties en persoonlijkheid.

Birkman is het enige persoonlijkheidsinstrument ter wereld dat zowel jouw perceptie van jezelf, als jouw perceptie van de wereld om je heen meet. Birkman bevindt zich daarmee in de dieptepsychologie. De dieptepsychologie richt zich op de drijfveren van de menselijke psyche. Deze bevinden zich in dat (overgrote gedeelte) van onzelf waarvan we ons niet bewust zijn: het ligt ‘verscholen’ in de diepte, in ons onderbewustzijn.

Een ontwikkelassessment met Birkman legt als het ware jouw psychische energie bloot. Birkman meet je interesses, je sterke (productieve) gedrag, je onzichtbare behoeften en het geeft een accurate indicatie van je (niet productieve) stressgedrag. Het geeft ook inzicht in welke carrièrevelden je de grootste kans hebt om te floreren.

Een Birkman individueel ontwikkelassessment is ook altijd het uitgangspunt voor het bouwen aan high performance teams.

Birkman Signature Rapport

Een ontwikkelassessment wordt gedaan aan de hand van een Birkman questionnaire (vragenlijst). Die vragenlijst bestaat uit 298 vragen die jij persoonlijk in dient te vullen. Als resultaat krijg je een persoonlijk Birkman Signature Rapport. Zo’n Birkman Signature Rapport is volledig valide & betrouwbaar en gaat een leven lang mee. Een Birkman Professional analyseert de resultaten van het Birkman Signature Rapport en koppelt deze aan je terug in een persoonlijk 1-op-1 gesprek.

Bekijk ook de Birkman F.A.Q.

Birkman Signature Rapport ontwikkelassesment

Hoe ziet zo’n Birkman Signature Rapport er uit?

Om je een idee te geven van wat je mag verwachten tijdens een ontwikkelassessment kun je hieronder een voorbeeld bekijken van zo’n Birkman Signature Rapport.

Let erop dat Birkman géén kleurenprofielen toewijst aan individuen; en dat de kleuren die in het rapport worden gebruikt slechts ter visuele ondersteuning zijn. Birkman verschilt daarin significant van andere persoonlijkheidsanalyse-methoden zoals DISC en Insights.

Birkman is de enige tool ter wereld die op een diepgaande – en valide + betrouwbare – manier jouw perceptuele intelligentie kan meten.

Dit is een voorbeeldrapport van een fictief figuur: John Q. Public.

De waarde van een ontwikkelassessment

Mensen doen er doorgaans jaren over om voldoende zelfinzicht te ontwikkelen. En dat terwijl zelfinzicht de sleutel is tot succes. Wie begeleiding zoekt op die weg naar succes komt uit bij coaches en trainers die jou eerst grondig willen leren kennen, vóórdat ze zelfs nog maar kunnen beginnen aan het creëren van een betere toekomst – samen met jou. Ondertussen betaal jij de rekening, die steeds hoger oploopt. Terwijl er eigenlijk nog niks gedaan is. En wissel je van coach of trainer… dan moet ook diegene jou éérst weer leren kennen. En elke keer hangt hun professionele advies af van wat jij ze vertelt. Hoe efficiënt is dat advies dan, denk je?

Met Birkman is dat verleden tijd, omdat je onbewuste overtuigingen, normen en waarden naar de oppervlakte haalt tijdens de Birkman questionnaire. Dankzij wetenschappelijke inzichten uit de dieptepsychologie ontvang je via Birkman een volledig zelfbeeld: van gedragingen die je bewust én onbewust doet.

Coaching op persoonlijke ontwikkeling kan daarna direct beginnen, zonder eerst in allerlei ‘oud zeer’ te hoeven duiken.

Vraag hier (een) ontwikkelassessment(s) aan

  Selecteer de gewenste optie(s):

  [member name=”Marcel van der Loo” social=”facebook | https://facebook.com/marcel.vanderloo,instagram | https://instagram.com/marcelvanderloo,linkedin | https://www.linkedin.com/in/marcelvanderloo/” image=”327″]Birkman meet interesses voor bepaalde taken. Niet de kwaliteit. Passie voor die taken die je leuk vindt kan een voorspeller zijn voor een topkwaliteit. Merin heeft deze topkwaliteit. Marketing, schrijven vanuit een warme persoonlijkheid. Tactvol, multitasking en gestructureerd. Merin’s unieke signatuur maken haar een professionele gesprekspartner voor een ieder die wil groeien als persoon. Ik raad haar van harte aan voor een ieder die kwaliteit hoog in het vaandel heeft. De combinatie van Birkman professional zijn, met de voorliefde voor leiderschap en marketing, maakt dat ze voor een breed spectrum aan organisaties een zeer waardevolle aanvulling is. Highly recommended! [/member]

  Leiderschapsacademy werkt voor de uitvoering van De Birkman Methode alleen met gecertificeerde professionals.

  Een ontwikkelassessment als start van….

  Vaak is een ontwikkelassessment een start voor een ontwikkeltraject (individueel of groepsgewijs); een nieuwe baan – of het besluit om die nieuwe baan of dat traject juist niet te gaan volgen; een studiekeuze; een leiderschapstraject of een samenwerkingsvraagstuk.

  Birkman ontwikkelassessments kunnen ook ingezet worden voor HR- en verandervraagstukken binnen organisaties.

  Testimonials

  [member name=”Martijn Adema” social=”facebook | https://facebook.com/martijn.adema.165,instagram | https://instagram.com/martijnadema_,LinkedIn | https://www.linkedin.com/in/martijn-adema-514ab7153/” image=”443″]“Merin heeft mij door middel van het Birkman rapport meegenomen in mijn eigen sterktes en zwaktes. Ik heb inzicht in mijzelf verkregen, waarbij stap voor stap werd uitgelegd wat deze uitkomst voor mij betekende en hoe ik deze in mijn leven kan toepassen. Voor iedereen die al weet wat hij of zij wil in het leven is dit een zéér mooi hulpmiddel om te kijken hoe je je eigen kwaliteiten hiervoor kunt toepassen. Voor degene die hun toekomst nog niet hebben uitgestippeld, geeft dit rapport inzicht in eigen kennen en kunnen waardoor je dit kunt toepassen in je vervolgstappen.”[/member]
  [member name=”Margot de Does” social=”facebook | https://facebook.com/margot.dedoes1,instagram | https://instagram.com/margotdedoes,LinkedIn | https://www.linkedin.com/in/margotdedoeskattemolle/” image=”452″]“Ik heb een Birkman rapport van Merin mogen ontvangen. Samen met haar advies heeft dat ertoe geleid dat ik stressvolle situaties nu beter kan aanpakken. Dat heeft me rust gegeven, maar ook een manier om beter te communiceren met mijn collega’s en leidinggevende.

  Birkman is fantastisch om te ontvangen. Ik heb het na het overhandigingsgesprek even laten liggen om er enkele weken later weer eens in te kijken. Toen heb ik op aanraden van Merin een a4 geschreven wie ik ben. Niet WAT ik ben (alle rollen die ik vervul), maar echt wat mijn karakter is, waar ik goed in ben en wat mijn behoeften zijn. Het leerde me om mezelf meer te accepteren en mezelf – en mijn ideeën – beter te kunnen verkopen.” [/member]

  [member name=”Maurits van der Wyck” social=”” image=”450″]“Ik had in het begin nog niet echt verstand van Birkman en wist er vrij weinig over. Na even gepraat te hebben met Merin vond ik het super interessant en wilde ik er graag aan beginnen.

  Ik heb samen met Merin mijn resultaten doorgenomen en Merin gaf overal goed en duidelijk uitleg bij. Ik moet nu zelf een studiekeuze maken en gelukkig heeft dit rapport mij echt goed geholpen en mij goed laten zien wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Nu heb ik ook eindelijk een besluit kunnen maken voor mijn studiekeuze dankzij dit rapport en Merin! Ik raad het zeker iedereen aan aangezien het mij op persoonlijk en onderwijs gebied echt mijzelf heeft laten zien en zo ben ik mijzelf beter leren kennen!”[/member]