Over

OVER

Over Leiderschapsacademy

Leiderschapsacademy is eind 2020 opgericht en op 1 januari 2021 officieel gelanceerd. De Academy heeft zich gespecialiseerd in drie dingen:

    1. Persoonlijk leiderschap;
    2. Inclusief leiderschap;
    3. Perceptuele Intelligentie.

Leiderschapsacademy richt zich op de positieve ontwikkeling van het individu en op de ontwikkeling van betere samenwerkingen (in teams). Dat doet het voor ambitieuze professionals, evenals voor organisaties. Zo behoren Incompany trainingen bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

Ook biedt Leiderschapsacademy coaching op hoog niveau – waarin het bewustzijn (de ratio/het verstand) en het onderbewustzijn met elkaar verenigd worden om maximaal resultaat te behalen. De coachee wordt zo geholpen om snel beslissingen te maken – en groeit tegelijkertijd in zelfvertrouwen.

Favicon Leiderschapsacademy

De Kolibrie

De kolibrie is één van de vier belangrijkste archetypische geestesdieren van de Laika’s (een inheemse Zuid-Amerikaanse Incastam).

De kolibrie
–  een passage uit het boek ‘Afdalen in de ziel’ van Alberto Villoldo

“Klein, rusteloos en moedig, laat de kolibri ons zien hoe je een epische reis van evolutie en groei kunt aangaan. Dat is de meest edele reis die iemand kan maken: de reis naar je geest. Elk jaar maakt een bepaalde soort kolibrie een ongelofelijke reis: over de Caribische Zee heen migreren ze van Brazilië naar Canada. Op het eerste gezicht zijn deze kleine wezentjes niet geschikt voor zo’n lange vlucht – ze hebben niet de vleugelwijdte van de adelaar en in hun kleine lichamen kunnen ze niet veel voedsel opslaan – maar toch geven ze elk jaar gehoor aan de roep om deze enorme reis te ondernemen. Als we door de energie van dit archetype worden aangeraakt, worden we op onze eigen epische reis gezet die ons terugleidt naar onze bron, waar onze geest ontstond. Als we niet genoeg tijd, geld of kennis hebben voor wat we proberen te doen, kan de kolibrie-energie ons de moed, kracht en leiding geven die we nodig hebben om te slagen.
Als we geen gehoor geven aan onze roeping, beginnen we te sterven, want als levende wezens moeten we er altijd naar streven om te onderzoeken en te ontdekken. Als we de voorkeur aan comfort boven ontdekking geven – of als we het verlangen van de ziel om te groeien in gevaar brengen door onze avonturenreis uit te stellen tot we genoeg tijd en geld hebben – beginnen we te verdorren. Maar als we het voorbeeld van de kolibrie volgen en onze natuurlijke instincten opwekken om te leren en te onderzoeken, groeit ons leven uit tot een epische queeste.”

PS. Wist je dat…

Door de zeer snelle vleugelslag (15 tot 80 slagen – afhankelijk van de grootte van het vogeltje) kan de kolibrie als enige vogel ter wereld achteruit vliegen. Ook dankzij de snelle vleugelslag… kan de kolibrie stil blijven hangen in de lucht en recht naar boven of recht naar beneden vliegen. De kolibrie is maar een klein vogeltje, maar het heeft een enorme wendbaarheid en ontzettend veel stijl en souplesse! Dat maakte het een mooie mascotte voor de Leiderschapsacademy. Maar er zit ook een persoonlijk verhaal achter, welke je hier kunt lezen.

Het verhaal achter de oprichting

Oprichter & eigenaar van de Leiderschapsacademy is Merin de Does. Zij is afgestudeerd sociaal geograaf/planoloog en gediplomeerd communicatieadviseur. Na in 2018 op het randje van een burn-out te hebben gebalanceerd kreeg ze een duwtje naar de goede/gezonde kant – van een coach, die haar preventief ondersteunde. Als academicus zat Merin téveel in haar hoofd; alles vanuit de ratio willen oplossen. Één van de belangrijkste lessen die ze daarop van haar coach kreeg is: “Grenzen bedenk je niet, die voel je“.

Dat leidde er toe dat Merin haar perspectief wist te veranderen; zekerder in haar schoenen kwam te staan en zélf de handvatten kreeg om de stress in haar leven terug te dringen.

Omdat ze destijds in een omgeving zat waar ze niet verder kon groeien, en die niet langer rijmde met haar persoonlijke overtuigingen, normen en waarden, koos ze in 2019 voor het ondernemerschap. Tijdens de periode van haar bijna-burn-out was ze getriggerd geraakt door het coachingsvak en alles wat daarachter zit. In 2020 behaalde ze daarom certificeringen als NLP Practitioner en Birkman Professional. Eind 2020 besloot ze de Leiderschapsacademy op te richten, welke op 1 januari 2021 officieel gelanceerd werd. In 2021 certificeerde Merin zich daarnaast nog in Timeline Therapy.

Op dit moment is Merin bezig met certificeringen voor Hypno Therapy en Excellent Coachen.