WhatsApp 📱 bij vragen: +31 (0) 6 270 477 21 | Of mail ons voor een incompany offerte →

Merin de Does

Eigenaar & oprichter Leiderschapsacademy(.nl)

Lees hier alles over Merin de Does: oprichter van Leiderschapsacademy(.nl)

Merin is academica aan de universiteit Utrecht, maar eigenlijk wist ze tót na het afronden van haar studietijd niet welk pad voor haar was weggelegd in dit leven. Ze onderzocht, ze werkte, ze had talloze banen en ze had er plezier in… maar toch miste er iets. Ze had al die tijd een soort onrust in zich gevoeld: het idee dat ze méér had te geven aan de wereld dan ze op dat moment deed.

Toen ze na haar studietijd binnen een complex politiek – bestuurlijke organisatie aan de slag ging, werd haar onrust vergroot. Ze werd op brute wijze geconfronteerd met de grootste uitdaging in haar leven: haar eigen gedachten. Ze liep vast, balanceerde op het randje van ‘overspannen’ en voelde zich niet langer thuis in de organisatie waar ze voor werkte. Het voor haar geen kwestie van schuld, maar eerder een kwestie van: hoe kom ik hier uit? Ze zocht hulp, kreeg een coach, luisterde al maanden dag in, dag uit naar motivational videos en leerde van mentoren als Jim Rohn, Tony Robbins, Les Brown, Nick Vujicic, David Goggins, Mel Robbins, Oprah, Brené Brown, Denzel Washington, Will Smith, John C. Maxwell, Matthew McConaughey, et cetera. Tot op de dag van vandaag luistert ze daar nog steeds naar.

Ze wist grip te krijgen op haar gedachten, ze wist haar percepties te ontrafelen, ze leerde hoe ze haar emoties kon controleren ín het moment en hoe ze de regie kon voeren over waar ze heen wilt in dit leven. Met meer kracht dan ooit koos ze in 2018 voor zichzelf: voor het naar boven halen – en het najagen – van haar dromen. Ze begon te investeren in boeken, in persoonlijke ontwikkeling én in zelfdiscipline en routine. Het voelde voor haar alsof ze van binnen begon te vlammen.

Ze ontdekte hoe ze als mens haar eigen leven kan vormgeven. Ze ontdekte dat we door de maatschappij om ons heen geïndoctrineerd worden, in plaats van geïnformeerd. En ze maakte het er haar missie van om mensen de vrijheid en regie over hun eigen gedachten – en daarmee over hun eigen leven – terug te geven.

Het verhaal achter de Kolibrie
van de oprichter

In groep 6/7 van de basisschool maakte Merin een werkstuk over de kolibrie. Een klein, fascinerend vogeltje. Het onderzoeken van dit vogeltje, het ‘erover schrijven’ en het ‘erover vertellen’ gaf haar grote vreugde. De kolibrie is sindsdien in haar geheugen gegrift en haar altijd bijgebleven. Je zou het bijna een soort spirit animal kunnen noemen: een totemdier.

Toen Merin eind 2020 begon met de voorbereidingen voor het oprichten van de Leiderschapsacademy, koos ze instinctief voor de kolibrie als haar mascotte. Het diertje verwerkte ze in haar logo met de kleur turquoise. De betekenis van die kleur zocht ze op: “Turkoois (of: turquoise) werkt beschermend en brengt geluk, voorspoed en evenwicht. Het werkt opwekkend en geeft energie als je moe bent of je slecht voelt maar kan ook kalmerend werken als dat nodig is in een bepaalde situatie.” Een treffende betekenis voor een academy die mensen meer (werk)geluk voorspoed en evenwicht wilt brengen!

Het is bijna magisch te noemen hoe Merin alles instinctief uitgekozen heeft – en hoe het geheel méér werd dan alleen de som der delen. Het plaatje past. De Leiderschapsacademy staat.

Merin is gediplomeerd / gecertificeerd in:

  • [verwacht april 2021: gecertificeerd hypnotherapeut]
  • Gecertificeerd Time Line Therapy Practitioner  (NLP Academie, maart 2021)
  • Gecertificeerd Birkman Professional (Birkman NL, oktober 2020)
  • Gecertificeerd NLP Practitioner (NLP Academie, augustus 2020)
  • Gecertificeerd Communicatieadviseur BNP niveau 3, B (SRM, juli 2018)
  • Gecertificeerd Agile en Scrum voor de communicatieprofessional (Van Ruler, oktober 2018)
  • Gediplomeerd Academica sociale geografie / planologie (Universiteit Utrecht, 2008 – 2016)
  • … onafgemaakte Associate Degree Functiegericht Toerisme & Recreatie (NHTV, 2010 – 2011)

Hoe mensen die Merin kennen, haar ervaren:

MERIN ALS BIRKMAN PROFESSIONAL

Birkman meet interesses voor bepaalde taken. Niet de kwaliteit. Passie voor die taken die je leuk vindt kan een voorspeller zijn voor een topkwaliteit. Merin heeft deze topkwaliteit. Marketing, schrijven vanuit een warme persoonlijkheid. Tactvol, multitasking en gestructureerd. Merin’s unieke signatuur maken haar een professionele gesprekspartner voor een ieder die wil groeien als persoon. Ik raad haar van harte aan voor een ieder die kwaliteit hoog in het vaandel heeft. De combinatie van Birkman professional zijn, met de voorliefde voor leiderschap en marketing, maakt dat ze voor een breed spectrum aan organisaties een zeer waardevolle aanvulling is. Highly recommended!”

Marcel van der Loo
(directeur Birkman NL)

MERIN ALS COMMUNICATIE PROFESSIONAL

Met Merin kan je vertrouwen op kwaliteit tot in de kleinste details. Gedreven in haar vak en nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen.

Maarten Burggraaf
(Wethouder Economie & Financiën, gemeente Dordrecht)

MERIN ALS TRAINER

Merin is een enthousiaste, en heel inspirerende vrouw, met veel kennis. Ze heeft ons onwijs geholpen door een vakkundige workshop te geven over ‘netwerken & keuzes maken’. Samenwerking verloopt altijd prettig. Fijn dat ze ons wilde helpen en haar kennis met ons wilde delen!

Susanne Oerlemans
(Student Willem De Koning Academie)

WhatsApp 📱 bij vragen: +31 (0) 6 270 477 21 | Of mail ons voor een incompany offerte →