Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling bij Leiderschapsacademy

Groei = Geluk. Zolang we maar vooruit kunnen groeien we – en zijn we gelukkig(er).

Misschien herken je het wel… dat onrustige gevoel. Dat brandende verlangen naar altijd maar meer. Maar wanneer ben je er dan eindelijk? Wanneer ben je gearriveerd? Persoonlijke ontwikkeling is wat ons betreft: inzetten op zelfkennis en op je persoonlijke groei, terwijl je jouw rust vindt in het nu. 

Jouw leven, jouw werk, jouw carrière: het is jouw show. Maar wat houdt je dan nog tegen? Wat sleurt je naar beneden? Wat belemmert jou in het behalen van je succes? Het is makkelijk om alles en iedereen de schuld te geven van jouw gebrek aan focus en succes, maar het feit is dat JIJ als enige verantwoordelijk bent voor de behaalde resultaten in JOUW leven.

Wij leren je om te stoppen met slachtoffer spelen. We leren je te stoppen met het wachten op de juiste omstandigheden. En we zorgen ervoor dat je vandaag nog START met het nemen van actie. MASSIVE ACTION

Er is helemaal géén excuus – echt helemaal NIKS – om niet vandaag nog je volledige potentieel te leven.

Zodra je eigenaarschap en verantwoordelijkheid begint te tonen en deze twee OWNT, dan gebeuren er magische dingen. Zodra je het gevoel hebt dat er géén enkele andere omstandigheid meer ter wereld is die jouw gemoedstoestand, jouw succes en jouw leven controleert, begin je ineens puur geluk te voelen. Steeds meer zul je je bevrijd voelen; ongelimiteerd in je denken en doen. 

We zijn allemaal een zeldzaam stuk koolstof met het vermogen een onbetaalbare diamant te worden. We ZIJN allemaal al rijk aan waarde. Wist je dat alle mensen, ook jij, geboren worden met ruwweg een stuk of vijf tot zeven natuurlijke talenten? Wat zijn die van jou? Heb je er al enkele ontdekt? Het enige dat we hoeven te doen om onze waarde aan de wereld te tonen, en om onszelf als een diamant te presenteren, is het verharde stuk koolstof dat we zijn, te snijden en te slijpen met een identiteit. 

Wat zijn jouw talenten? Je identiteit kun je het beste opbouwen om datgene wat je leuk vindt om te doen. Vind je gelukkige mensen niet ook veel aantrekkelijker dan ongelukkige mensen? … Zo denkt het universum er ook over. Je hebt vast wel eens gehoord van ‘The Law of Attraction’?!

De beste manier om je toekomst te voorspellen is door deze te creëren. Maar de meeste mensen spenderen meer tijd aan het uitzoeken van een nieuwe auto of aan het plannen van een vakantie, dan aan het plannen van hun leven. Heb je er wel eens over nagedacht waar je over vijf jaar wilt zijn; waar je over vijf jaar wilt wonen en waar je over vijf jaar wilt wonen? Laat je dat aan het toeval over of neem je het heft in eigen handen?

“Your experience is entirely determined by you. [..] When we say “Your life is your karma, we are saying “Your life is entirely your making. 100%.” What happens in the world… there are many, many forces in war. But what happens within me is 100% me. If you don’t take charge of this, than you’re an accidental life. And when you’re an accidental life, anxiety is very natural.”

Sadhguru (Jaggi Vasudev).

Het moment dat je je overvloedig en waardig begint te voelen is het moment dat je rijkdom begint te creëren. Het moment dat je je bezield begint te voelen… vol van zelfvertrouwen, is het moment dat je IN je rechtmatige succes begint te stappen. En op het moment dat je je weer heel voelt… is het moment waarop je jezelf begint te genezen. Als je van jezelf houdt en van al het leven om je heen, spiegel je dat naar de buitenwereld – en dan zul je merken dat je ineens het effect veróórzaakt in plaats van dat jij het effect bént.

Wij zetten in op joúw persoonlijke ontwikkeling met Perceptuele en Emotionele Intelligentie

Het is een misvatting dat alleen mensen met een hoog IQ succesvol zouden kunnen worden. Wat wél waar is: jouw IQ is je ‘gegeven’ en staat al in meer of mindere mate vast bij je geboorte. Maar er zijn nog twee andere vormen van intelligentie die IQ overtreffen en waar je het veel verder mee kunt schoppen, maar bijna niemand weet dit en/of leert je dit. Waarom niet? Wij denken dat dit te maken heeft met de Westerse cultuur waarin we zijn opgegroeid en de opvattingen die we er – collectief – op nahouden.

Ons brein bestaat grofweg uit twee delen: een bewustzijn (ratio, focus, berekenend vermogen) en een onderbewustzijn (gevoel, stemming, fysiek, intuïtie, processen en standaarden). Waar we ons bewustzijn in de laatste jaren zijn gaan verafgoden voor wat het kan, vanwege zijn ‘ratio’, kan het onderbewustzijn nog veel meer. Je kunt het zo zien: als je bewustzijn de computermuis en het toetsenbord zijn, is je onderbewustzijn de artificiële supercomputer die daarachter zit – verbonden op alles dat ‘is’ en leeft (het world wide human psychic web). Einstein zei hierover ooit: “The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift.

Persoonlijke ontwikkeling en perceptuele intelligentie

Jouw diepste vorm van intelligentie: Perceptuele Intelligentie

Perceptuele Intelligentie is jouw diepste vorm van intelligentie en de drive achter alles wat je denkt en doet. Maar wat is het preciés?

De meeste mensen denken alles waar te nemen, maar als mensen hun perceptuele grenzen beginnen te begrijpen, het feit dat we blind zijn voor 95% wat er om ons heen gebeurt, begint het ons te transformeren.

Wat we normaal gezien doen, is: “Ik laat jou uitpraten, maar ik popel om mijn eigen verhaal en mijn eigen ideeën hierin te gooien.” We luisteren niet echt. We horen de ander wel, maar we zijn vooral in ons eigen hoofd bezig.

Zodra je snapt: “Ik kan het fout hebben en dat is meestal ook het geval, want ik beschik nooit over de héle waarheid” geeft je dat een bepaalde nederigheid. Dan verschuift je mindset van “Jij MOET naar mij luisteren” naar “Ik ben oprecht benieuwd wat jij te zeggen hebt”. Niemand heeft namelijk de monopolie op de waarheid. Tegelijkertijd geeft het je ook het vermogen om te relativeren wat een ander zegt. Datgene wát ze zeggen, zegt namelijk meer over henzelf dan over jou. ZIJ zien de wereld zo. ZIJ zien jou zo. Maar dat betekent NIET dat jij ook zo BENT. Een dergelijk relevativerend vermogen maakt het je dus ook makkelijker om je geen stempel op te laten drukken.

Perceptuele Intelligentie is dus niet alleen controle uitvoeren over je emoties, maar het is juíst je emoties actief kunnen managen, omdat je de laag erachter begrijpt: de laag dieper. De laag van Perceptuele Intelligentie. Met Perceptuele Intelligentie snap je hoe jouw wereldbeeld jouw gedrag stuurt en kun je dit wereldbeeld op elk gewenst moment bijstellen.

Grip krijgen op je eigen percepties

Je eigen percepties zijn de resultante van wat JIJ jarenlang aan informatie gefilterd en opgeslagen hebt. Zo is jouw beeld van de wereld ontstaan. Dit gebeurde grotendeels onbewust. En het is precies met je onderbewustzijn, waar we nu opnieuw mee aan de slag gaan.

Misschien heb je wel eens van Emotionele Intelligentie (EQ) gehoord – en dat, dat je een fijner mens en een betere leider maakt. EQ is het intelligent omgaan met emoties. Het is een verzamelnaam voor: excellente communicatievaardigheden, een zeer hoge basis van empathie, écht actief kunnen luisteren, weten wat je wilt bereiken, het kunnen verleggen van je focus en bewust met je emoties kunnen omgaan (er controle over hebben). Heel dat pakket noemen we Emotionele Intelligentie. Maar zijn allemaal nog steeds gedragsvaardigheden.

Als we met Perceptuele Intelligentie aan de slag gaan, gaan we vooral aan de slag met je eigen gedachten. We laten je kennis maken met de – door je onderbewustzijn – gestandaardiseerde processen die jouw gedachten vormen. We leren je hoe je daar in kunt interveniëren.

Persoonlijke ontwikkeling groei

Jij bent een deel van de waarheid; één deel van het grotere geheel. En toch: volledig vrij en onafhankelijk in je keuzes.

Jij bent opgegroeid terwijl je rolmodellen hebt gekopieerd. Gedrag dat je bij anderen zag heb je gespiegeld. Dat deed je niet alleen bij je ouders, je doet nu nog steeds: in organisaties. Je past je continu aan naar de heersende normen en waarden – en de ongeschreven regels. En dat is goed, maar… je verliest zo ook steeds meer een stukje van je identiteit.

Want: wie ben jij? En wat wil jij eigenlijk ECHT? Door in te zetten op persoonlijke ontwikkeling kom je hierachter. Door helder te krijgen welke dromen JIJ hebt en welke successen JIJ nog graag willen vieren, kun je actief je toekomst gaan ontwerpen. “Where focus goes, energy flows”.

Door in te zetten op jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en op jouw eigen levensgeluk, vallen de mensen die je eigenlijk helemaal niet in je leven wilt hebben automatisch af. En de mensen die bij je blijven, daar wordt je alleen maar een nóg leuker persoon voor: een betere moeder/vader, een betere partner, een betere collega, een betere manager, een betere ondernemer. Door in te zetten op jouw eigen geluk wordt het leven steeds mooier.

In 3 stappen aan de slag met persoonlijke ontwikkeling

Ga aan de slag met persoonlijke ontwikkeling bij één van de beste opleiders op dit gebied: Leiderschapsacademy(.nl). Werk samen met Leiderschapsacademy aan het verkennen van jouw zelfbewustzijn, jouw eigen talent en jouw toekomstige potentieel. Met onze bewezen methoden weten wij het proces te faciliteren waarin jij het beste uit jezelf kunt halen.

Zelfinzicht

“You take their advice, you take their life”. Met andere woorden: laat de koers van je leven niet afhangen van anderen. Jij bent degene die in joúw arena staat. Alle anderen zijn slechts ‘toeschouwers’. Anderen kunnen juichen of joelen, maar uiteindelijk is het aan jou – en alléén aan jou – wat voor resultaten je behaalt. Know thyself (Latijn: nosce te ipsum), om de beste mogelijke resultaten te behalen in jouw leven. Start met zelfkennis, om uiteindelijk jouw invloed op jezelf – en op anderen – te vergroten.

Mindset

Krijg grip op je percepties. Ga aan de slag met de diepste vorm van Percueptele Intelligentie en leer wat het écht betekent om je mindset te veranderen. De wet van aantrekkingskracht? Wij leren je de wet van frequentiekracht! Want jouw gedachten hebben allemaal hun eigen frequentie. Breng principes zoals mentale veerkracht, eigenaarschap en verantwoordelijkheid in de praktijk. Leer je gedachten zo te vormen dat jouw opvolgende handelingen altijd naar het meest gunstige toekomstbeeld toewerken.

Communicatie

De respons die je krijgt is het effect van JOUW communicatie. Da’s een doordenkertje he? Wat het eigenlijk wil zeggen is: jij hebt meer invloed dan je denkt. Zowel op jezelf als op anderen. Hoe jij óver en tegen jezelf praat doet ertoe. Hoe jij naar anderen communiceert doet ertoe. Verbaal, non-verbaal en niks doen: het is allemaal communicatie. Mensen percipiëren namelijk álles, als ze eenmaal hun focus hebben op jou. Leer hoe je die invloed naar jouw hand kunt zetten…