Teamontwikkeling

Teamontwikkeling

Inzetten op teamontwikkeling is één van de slimste dingen die je kunt doen binnen je organisatie.

Maar waarom is samenwerken soms zo verdomd lastig, onafhankelijk van of je ‘die ander’ nu wel of niet mag? Volgens bestseller auteur en organisatieconsultant Patrick Lencioni zijn 80% van alle teams in organisaties disfunctionele teams. Auch.

Disfunctionele teams zijn teams waarin de focus niet (meer) op het behalen van een gezamenlijk doel ligt, maar op alledaagse frustraties en vervelingen, zoals interpersoonlijke spanningen, roddelen, een dwalend gevoel – gecombineerd met een sterk gebrek aan zingeving. Teamleden van disfunctionele teams voelen zich dan ook vaker ondergewaardeerd of zelfs helemaal niet gewaardeerd – en zijn drastisch minder productief dan mensen in high performance teams. Disfunctionele teams kosten organisaties jaarlijks honderden tot miljoenen euro’s aan verloren arbeidskapitaal en niet-behaalde resultaten. Goede leiders herkennen dit en gaan hiermee aan de slag. 

"Individual commitment to a group effort - that is what makes a team work, a company work, a society work, a civilization work."

Vince Lombardi.

Leiderschapsacademy en teamontwikkeling

Krijg grip op abstracte begrippen zoals ‘Diversiteit’, ‘Inclusie’, ‘Eigenaarschap’ en ‘Psychologische veiligheid’. Constructen die normaal hoogover zijn, worden tijdens de teamontwikkeling van Leiderschapsacademy concreet aangepakt – en in de praktijk gebracht.

Bij alle teamtrainingen gaan we eerst aan de slag met het analyseren van ieders persoonlijkheid, door middel van De Birkman Methode. Ieder teamlid vult een wetenschappelijk gefundeerde vragenlijst in en ontvangt daarna een Birkman Signature Rapport mét terugkoppeling van een Birkman Professional. Want als jij – en je teamleden – het beste uit jullie eigen, en uit elkaars persoonlijkheid, weten te halen, bevordert dat de teamresultaten enorm – in de meest positieve zin mogelijk. Vaak heeft zelfs de hele organisatie daar baat bij.

Een dieper niveau van begrip

Ongeacht in welke branche, sector of op welke afdeling jij en je team zitten: Leiderschapsacademy en De Birkman Methode zorgen voor een dieper niveau van begrip. Samenwerken blijft immers met mensen werken – en mensen hebben allemaal hun eigen, unieke persoonlijkheid.

Bij Leiderschapsacademy vinden we het enorm belangrijk dat de diversiteit van persoonlijkheid binnen teams erkend wordt. Iedereen wil immers gerespecteerd en gewaardeerd worden voor wat ze naar de tafel brengen, maar het is JUIST een veelgehoorde klacht dat werknemers zich niet gezien en/of gewaardeerd voelen. Als die zichtbaarheid en waardering voor langere tijd uitblijft, verliezen professionals uiteindelijk hun betrokkenheid én hun bevlogenheid. Ze worden dan niet zozeer lui, maar raken wel enorm ongeïnspireerd. Dat levert in het minst erge geval improductiviteit op en in het ergste geval langdurig ziekteverzuim, burn-outs en bore-outs. Een dieper niveau van begrip tússen teamleden is de sleutel om dit alles te voorkomen.

Teamontwikkeling Lencioni