Wat we over leiderschap kunnen leren van Dr. Max Goodwin (New Amsterdam)

0 Shares
0
0
1

Wat we over leiderschap kunnen leren van Dr. Max Goodwin. Hmm, ok, you got me… Dr. Max Goodwin is geen echt persoon. Het is de hoofdpersonage uit de NBC-serie ‘New Amsterdam’ (inmiddels ook op Netflix te zien). Maar wie zegt dat we niet van films en series kunnen leren?

Mocht je de televisieserie niet kennen: het gaat over een ziekenhuis in Amerika, waar Dr. Max Goodwin wordt aangesteld als de nieuwe medisch directeur. New Amsterdam is in de serie het oudste openbare ziekenhuis van de Verenigde Staten. En hoewel ‘New Amsterdam’ niet bestaat, zou de serie grotendeels gebaseerd zijn op het wél bestaande (en oudste openbare ziekenhuis van de Verenigde Staten): Bellevue Hospital. Het personage van Max is ‘losjes’ gebaseerd op Dr. Eric Manheimer, die 15 jaar lang de medisch directeur van het Bellevue Hospital was. De omschrijving van Netflix bij de serie:  ‘De excentrieke dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden’.

Over leiderschap & New Amsterdam

Wat belangrijk is om eerst te weten is: het fictieve New Amsterdam – en het werkelijk bestaande Bellevue Hospital – varen op het socialistische gedachtengoed. Volgens velen dé tegenhanger van het kapitalisme. Wat socialisme precies betekent verschilt per context, maar de Van Dale omschrijft het als volgt:

So·ci·a·lis·me (heto)
1 politieke ideologie, oorspronkelijk gericht op afschaffing van privékapitaalbezit en collectief bezit van de productiemiddelen, later vooral gericht op sociale rechtvaardigheid en op een sterke rol van de overheid om die te bewerkstelligen.

In New Amsterdam komt de afschaffing van privékapitaalbezit niet ter sprake. Het wordt zelfs verenigd met het socialisme: er zijn sponsoren die regelmatig giften doen. Tegelijkertijd heeft Dr. Max Goodwin aanvankelijk weinig op met geld. Dat laat hij liever over aan het bestuur. Naarmate de serie vordert zie je het geldbesef van Max geleidelijk aan groeien. Hij heeft er nog steeds weinig mee, maar snapt dat ‘iemand’ de rekening moet betalen. En vervolgens doet hij er alles aan om het beste van twee werelden (socialisme – kapitalisme) met elkaar te verenigen.

In die context is New Amsterdam een mega interessante serie om te kijken. Entertainend en leerzaam.

Dr. Goodwin over leiderschap

Uit de serie kun je wel wat lessen over leiderschap van Dr. Goodwin distilleren. Ik heb uiteraard niet met ‘Dr. Goodwin’ gepraat óver leiderschap. Nee, ik heb geobserveerd. Terwijl ik de serie op Netflix keek. En dat leidde tot de volgende lessen…

Les 1. “Hoe kan ik helpen?”

Ga je New Amsterdam kijken, dan hoor je voortdurend de woorden “How can I help?” over dr. Goodwin zijn lippen komen. Hij zegt het op zijn allereerste dag, terwijl hij zich voorstelt aan de staff. Hij zegt het tegen de doktoren, tegen de zusters, tegen de broeders, tegen de patiënten en tegen de schoonmakers. Dr. Goodwin, Max, zegt deze woorden zó vaak, dat hij zijn personeel er zo ongeveer mee conditioneert. En wat mij betreft is de vraag “Hoe kan ik helpen?” de hoogste vorm van leiderschap die er bestaat.

Ik schreef eerder al een artikel over dienend leiderschap. Daar zou ik deze vorm van leiderschap ook onder scharen. “Hoe kan ik helpen?” is de meest relevante vraag die je als leider kunt stellen aan je personeel – en aan je cliënten/klanten. Natuurlijk ga je dan niet op elk verzoek klakkeloos in, maar weeg je die verzoeken in het algemeen belang.

Les 2. Wie betaalt, bepaalt? < Wees selectief!

Zoals je waarschijnlijk al vermoedt kan een openbaar ziekenhuis niet blijven bestaan zonder de gulle giften van sponsoren. Socialisme en sociale rechtvaardigheid kosten geld – en blijven geld kosten – zolang je middelen, chirurgen en andere medische hulpbronnen beschikbaar stelt. Zij die niks, of minder, te besteden hebben, kunnen het niet betalen… dus: wie betaalt er dan? De sponsoren dus.

Moet je dan zomaar iedereen zijn of haar geld aannemen? Nee. En moet je bij willekeurige rijke mensen smeken? Nee.

Deze geldkwestie wordt in de serie New Amsterdam op drie manieren opgelost: allereerst is er dr. Helen Sharp (oncoloog), die voor een lange periode actief de publiciteit opzoekt. Daar stopt ze trouwens grotendeels mee zodra Dr. Goodwin haar vraagt om haar vak weer te gaan beoefenen.

De tweede manier is een bestuur dat uit geldverstrekkers bestaat. En de derde manier is een jaarlijkse fundraiser / geldinzamelingsactie. Voor die derde manier wordt wederom géén smeekbede gedaan, maar is het vooral de gedrevenheid en de passie van Max Goodwin en zijn staff die geldschieters doen overtuigen. Geen roofjacht op cheques dus, maar aantrekkingskracht op inhoud. En het bestuur? Óók daar zitten alleen mensen die een grote affiniteit met het socialistisch ingestelde ziekenhuis hebben. Filantropen.

Bepalen die filantropen voor een groot gedeelte hoe het in het ziekenhuis eraan toegaat? Ja!

Daarom is het belangrijk om dus van tevoren al een selectie te maken en niet zomaar iedereen zijn of haar geld aan te nemen. Want wie geld geeft, wilt vaak ook invloed ervoor terug.

3. Speel de politiek mee – op jouw manier

Politiek in organisaties is zoiets als communicatie in het leven. Je kunt niet, niet communiceren. En in organisaties kun je nu eenmaal niet, niet aan politiek doen.

Max moet in eerste instantie niets van die politiek hebben. Maar als hij eenmaal beseft dat het er bijhoort – it comes with the job – kiest hij al snel eieren voor zijn geld: hij installeert iemand in het bestuur die hem kan steunen tijdens een eventuele stemming. Zo hoeft dr. Goodwin niet zelf bij alle bestuursoverleggen te zijn – én blijft hij dankzij iemand waar hij regelmatig contact mee heeft toch op de hoogte.

Vriendjespolitiek. Zet het in op joúw manier.

4. Menselijkheid boven systemen en regels

In elke organisatie, zo ook in een ziekenhuis, zijn er systemen en regels. Die systemen en regels ervoor dat alles gladjes verloopt. Het schept orde. Systemen en regels zijn zeer functioneel, maar kennen tegelijkertijd weinig ruimte voor uitzonderingen.

Zo komen er door de deuren van New Amsterdam heel wat patiënten die niet onder één – of zelfs helemaal geen – ziekenhuiscode te registreren zijn. Met als gevolg dat de zorgverzekering de zorg niet wilt vergoeden. Dit zijn mensen met échte problemen, waar op papier dus geen code voor is. Dr. Goodwin is dan niet de misselijkste om de zorg aan zijn patiënten voorop te stellen en gaat tot het gaatje om hun zorg alsnog financieel vergoed te krijgen.

En daar zouden alle leidinggevenden voorbeeld aan kunnen nemen. Menselijkheid zou altijd voorop moeten staan. Systemen zijn er voor mensen, niet andersom. Een systeem is dus nooit af. Daarom moeten we ook nooit stoppen om te vechten voor veranderingen of voor aanpassingen in het systeem. Dat geldt voor elke organisatie.

5. Echte leiders nemen verantwoordelijkheid. Óók als het pijn doet.

In het tweede seizoen zien we een PR nachtmerrie van het ziekenhuis ontstaan, nadat er ontdekt is dat een reeds ontslagen chirurg een fout verhuld heeft. Nog erger: de medisch directeur van die tijd heeft de fout wel ter ore gekregen, maar heeft de chirurg niet ontslagen. Noch heeft de medisch directeur de patiënt geïnformeerd. En diezelfde patiënt is nu dus weer terug in het ziekenhuis.

Dr. Goodwin besluit het hele voorval helder te krijgen en te kiezen voor eerlijkheid, ongeacht de gevolgen. Hij vertelt de patiënt over de eerder gemaakte fout. De patiënt geeft aan het ziekenhuis te zullen aanklagen als antwoord op dr. Goodwin’s eerlijkheid. Hij snapt dat en accepteert de gevolgen. Met als denkwijze: het was de enige juiste manier om dit zo te doen.

Als leidinggevende ben je verantwoordelijk. En hoe hoger in de boom, hoe meer verantwoordelijkheid je draagt. Neem die verantwoordelijkheid dan ook. In goede tijden, maar ook in slechte tijden. Laat je leiden door je ethisch kompas en accepteer de uitkomsten. Als je jezelf aan het einde van de dag maar in de ogen kunt kijken.

6. Er is altijd een manier (think outside the box)

In seizoen twee zien we een aflevering van New Amsterdam waarin dr. Goodwin honderdduizenden dollars aan openstaande rekeningen op zijn dak krijgt. Allemaal rekeningen van (voormalig) patiënten die niet kunnen betalen. Het bestuur wil deze openstaande rekeningen ‘verkopen’ aan een incassobureau, waardoor ze er voor elke openstaande dollar alsnog 70 dollarcent voor krijgen.

Dr. Goodwin wordt hiervan op de hoogte gesteld en springt op de bres. Zijn pleidooi? Je gaat geen mensen knuppelen (incassobureau) die al op de grond liggen (financiële moeilijkheden). Deze mensen hebben het financieel zwaar, daarom kwamen ze naar New Amsterdam. Dat ze hun rekeningen niet betalen is veelal geen onwil, maar een teken dat het ze niet lukt. Om tot een andere, mensvriendelijke(re) optie te komen, bedenkt Max daarom een ander plan. Hij interviewt de mensen die nog rekeningen hebben openstaan en start een ruilhandel. Elektriciens doen klussen in het ziekenhuis om hun rekening af te betalen. Een muurschilderes schildert een prachtig kunstwerk om haar rekening af te betalen. Enzovoorts, enzovoorts.

En ook dat is leiderschap! Er is altijd een andere manier.

7. Verzamel goede mensen om je heen

Diploma’s zeggen iets over kennis, maar bar weinig over je persoonlijkheid. En laat het nou nét zo zijn, dat goede mensen een sterke persoonlijkheid hebben – en het hart op de juiste plek. Wil je een team van staff om je heen waarop je kunt bouwen? Zoek dan de juiste mensen bij elkaar. Die juiste mensen zijn moedig. Ze durven te gaan staan voor hun principes. En ze tonen leiderschap. Leiderschap zoals dat ook in punt 1 t/m 6 benoemd wordt.

New Amsterdam: niet alleen leuk, maar ook interessant om naar te kijken.

New Amsterdam is dus een serie die niet alleen leuk, maar ook interessant is om naar te kijken. Het is een mooi verhaal, een inkijkje in het gedachtegoed van een socialistisch ingesteld ziekenhuis en een fictieve realiteit van medische gevallen. Maar boven alles draagt het een bredere boodschap met zich mee.

Een mooie scène uit S2: a16 “Perspectives”

Dr. Goodwin:
“I wear these scrubs, so I can actually help people,
but what if I’m not helping?

What if I’m just making things worse?
I mean… maybe I should just wear a suit
you know, and actually sit at my desk, like a sane medical director.
Maybe I should stop trying to be all things for all people.”

Dr. Sharpe:
“The Max who is all things to all people,
is the Max that we all need.”

Kijk jij New Amsterdam? En kun je je vinden in deze lessen over leiderschap – afgeleid van de serie? Of kun je er zelfs nog wel wat lessen aan toevoegen?

Leiderschap Max Goodwin New Amsterdam

1 Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like